donderdag 25 juli 2013

Voorkom maag- en darmklachten op vakantie!

Voorkom maag- en darmklachten op vakantie!

Op vakantie zijn veel dingen anders dan thuis. Je eet andere dingen en op ander momenten. Ook kan stress (onbewust) een rol spelen. Dan kun je last krijgen van brandend maagzuur, obstipatie of andere maag- en darmklachten. Hoe los je deze problemen op en hoe kun je ze voorkomen?

Ga goed voorbereid op reis, neem het liefst de dag voor vertrek vrij dan kun je misschien ook een beetje uitslapen, zodat je meer ontspannen aan je reis begint.

Klachten als brandend maagzuur, winderigheid, een opgeblazen gevoel of pijn in je buik komen op vakantie vaak voor. Te snel, te veel of te vet eten kunnen voor meer maagzuur zorgen.

Brandend maagzuur
Ook scherpe kruiden, citrusvruchten en alcohol zorgen voor meer maagzuur en irritatie van het maagvlies. Bij drogista.nl zijn middelen tegen brandend maagzuur en maagpijn verkrijgbaar. Deze middelen neutraliseren het maagzuur.

Zuurremmers zorgen ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Er zijn ook middelen die de motoriek stimuleren, waardoor het voedsel beter gekneed en door het maagdarmkanaal gestuwd wordt.

Obstipatie
Op vakantie kun je ook last hebben van verstopping. De darminhoud gaat dan te traag door de darm, waardoor er te veel vocht aan de ontlasting wordt onttrokken. Je gaat minder vaak naar het toilet dan gewoonlijk en de ontlasting is harder dan normaal. Probeer voldoende te drinken, met name als je met het vliegtuig gaat. Water is dan de beste dorstlesser.

Obstipatie wordt vaak veroorzaakt doordat je dagritme verandert. Ook transpireer je in warme landen meer, met harde ontlasting als gevolg. Vaak ontstaat verstopping al op de heenreis. Tijdens de lange reis naar je vakantiebestemming heb je weinig lichaamsbeweging en dat maakt de darmen traag. Probeer dus onderweg af en toe de benen te strekken. En op plaats van bestemming niet alleen lui op je handdoek te liggen, maar ook lekkere strandwandelingen te maken, te zwemmen, beachvolleybal, een mountainbike te huren of door leuke pittoreske straatjes te lopen; krijg je meteen een gratis dosis vitamine D cadeau. (Wel goed met zonnebrand insmeren om verbranding te voorkomen).

Drogista.nl wenst u een fijne en vooral rustgevende vakantie toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten