vrijdag 8 maart 2013

Al onze botten, gewrichten, spieren en pezen samen vormen het bewegingsapparaat. Als dit soepel zijn werk doet, merkt u daar weinig van. Echter wanneer er haperingen in de gewrichten optreden, kunnen er klachten ontstaan.

Een goede verzorging van het bewegingsapparaat is essentieel om deze klachten te verminderen of nog beter, te voorkomen. Natuurlijke producten zijn hierbij een uitkomst. Vitakruid is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten om soepel te blijven bewegen. Het product Atrimove van Vitakruid wordt geregeld als beste getest.

Waar moet u op letten bij glucosamine producten?Glucosamine kan op drie verschillende wijzen worden weergegeven. Een voorbeeld: 2134 mg glucosaminesulfaat 2KCl, is hetzelfde als 1500 mg glucosaminesulfaat en 1200 mg elementaire hoeveelheid glucosamine. Als u een product vergelijkt let dan op de elementaire hoeveelheid glucosamine, het is voor de producenten verplicht dit te melden op het etiket maar er wordt nog veel met de glucosaminesulfaat hoeveelheid geadverteerd.
Wij adviseren een minimale hoeveelheid van 1200 mg glucosamine (elementair) per dag te nemen, dit is de meest geteste hoeveelheid in wetenschappelijk onderzoeken.

Waar moet u op letten bij glucosamine combinatie producten?MSM is een veilig en natuurlijk middel om pijn te bestrijden. Hiervoor is een dosering van 3000 mg MSM noodzakelijk.
Aanwezigheid van minstens 1750 mg (elementair glucosamine) Chondroïtine is een dure grondstof waar veelal op bezuinigd wordt; wij adviseren minimaal 1500 mg chondroïtine sulfaat bij een hoeveelheid van 1750 mg glucosamine.
Om het collageen in botten en gewrichten te versterken werkt gebufferde vitamine C goed (500 – 600 mg).
Calcium en magnesium zijn de basis mineralen voor een gezond skelet, waarbij wij adviseren om meer magnesium te nemen dan calcium.

Vitamine D3 is voor de opname van calcium.
Vitamine B6 en Mangaan zijn nodig om magnesium op te nemen.

Glucon combi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten